پرسش های متداول
سوالات متداول حوزه مشاغل خانگی:
مطابق قانون ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي ، مشاغل خانگي شامل آن دسته از فعاليت هايي است كه توسط عضو يا اعضاء خانواده در فضاي مسكوني در قالب يك طرح كسب و كار بدون مزاحمت و ايجاد اخلال در آرامش واحد هاي مسكوني همجوار شكل مي گيرد و منجر به توليد ويا كالاي قابل عرضه به بازار خارج از محيط مسكوني مي گردد. بر اساس مصوبات ستاد ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي ، رشته هاي مشاغل خانگي در حوزه هاي صنايع دستي ، فرش كشاورزي ، دامپروري ، شيلات ، خدمات ، توليدي صنعت و فناوري اطلاعات(IT )مي باشد و بر همين اساس انواع مشاغل خانگي در هريك از زير بخش ها ارائه گرديده كه فهرست و همچنين اطلاعات هر يك از مشاغل مذكوردر وب سايت www.mashaghelkhanegi.ir موجود مي باشد.
كليه متقاضيان مستقل و پشتيبان براي انجام فعاليت در حوزه مشاغل خانگي نياز به دريافت مجوز دارند.
متقاضيان داراي مجوز كسب و كار خانگي كه مورد تاييد دستگاه اجرائي ذيربط مي باشند ، در صورت تخصیص اعتبار مي توانند از اين تسهيلات بهره مند شوند.
مشمولين قانون ، با ارائه مجوز كسب و كار خانگي ميتوانند نزد صندوق تامين اجتماعي بيمه و از مزاياي آن برخوردار گردند. مشمولين صندوق بيمه اجتماعي روستائيان و عشاير تابع قوانين و مقررات مربوطه خواهند بود.
متقاضيان مشاغل خانگي در صورت واجد شرايط بودن از انواع گوناگون حمايت ها نظير حق بيمه خويش فرما ، تسهيلات و بازار هاي محلي جهت عرضه محصولات خانگي وغيره به برخوردار خواهند شد.
انجام فعاليت همزمان در چند شغل خانگي در صورت تائيد دستگاه اجرايي ذيربط و چنانچه مجموع ساعات كارخانگي توسط هر يك از شاغلين خانگي از 44 ساعت كار در هفته بيشتر نگردد ، بلامانع است.
براي انجام كسب و كار خانگي لازم است کار صرفاً توسط عضو یا اعضاء خانواده در واحد مسکونی انجام شود.حجم تولید با شرایط و فضای واحد مسکونی تناسب داشته باشد.آلودگی های زیست محیطی ، صوتی و بصری ايجاد نكند. حقوق همسایگان به طور كامل رعايت گردد. عرضه و فروش محصول (کالا و خدمات ) در خارج از واحد مسکونی صورت گيرد. تردد غیرمتناسب با فضای محل سکونت به ویژه در مجتمع های مسکونی انجام نشود.شغل مجاز باشد و با محیط مسکونی تناسب داشته باشد.
پرسش های متداول
سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور وابسته به وزارت كار و امور اجتماعي بر اساس ماده 151 قانون برنامه سوم ، متولي آموزش هاي فني و حرفه اي كوتاه مدت بوده كه فعاليت هاي آموزشي خود را در دو بخش دولتي و غير دولتي سازماندهي نموده است. ركن اصلي فعاليت هاي سازمان آموزش است كه عمليات اجرائي آن همگام با تازه هاي علوم و فن آوري روز با استانداردهاي بين المللي ، ماموريت و هويت سازمان را شكل مي دهد اين آموزش ها علمي ، عملي ، و كاربردي بوده كه به منظور ايجاد مهارت و تخصص به منظور كسب توانائي در احراز شغل ارائه مي شود و منجر به در يافت گواهينامه مهارت مي گردد.جهت گيري آموزش فني و حرفه اي كشور در ارائه آموزش هاي سازمان و مراكز مربوطه به ترتيبي است كه امكان ارائه هر نوع آموزشي ودر هر رشته و هر زمينه اي را قابل تصور مي نمايد.علاوه بر اين وجود رتبه بندي و درجه بندي خاص در هر رشته آموزشي بر تنوع و تعدد رشته هاي آموزشي فني و حرفه اي مي افزايد.
متقاضیان شرکت در آزمون ادواری فقط به صورت الکترونیکی انجام میشود. متقاضیان میتوانند با مراحعه به سامانه ثبت نام الکترونیکی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به نشانی www.advari.irantvto.ir بر اساس تجارب و مهارت شغلی ثبت نام نمایند.
-
حد نصاب قبولی در آزمون کتبی 50 از 100
-
حد نصاب قبولی در آزمون عملی 70 از 100
-
شرط قبولی نهایی کسب نمره معدل 70 از 100 با محاسبه فرمول ذیل
متقاضیان پس دریافت نتیجه آزمون کتبی و کسب حدنصاب لازم( 50 از 100 ) براي اطلاع از تاريخ آزمون عملی خود میتوانند به آدرس الکترونیکی wwwb-tvto.ir بخش اطلاعیه مراجعه فرمایند.
به استناد ماده 14 شیوه نامه ، گواهینامه مهارت فقط یک بار برای متقاضی صادر می شود . لذا در مواردی که دارندگان گواهینامه های مهارت این سازمان بنا به هر دلیلی درخواست صدور مجدد گواهینامه را دارند از طرف ادارات کل آموزش فنی و حرفه ای استان های ذیربط ، برای یک بار تأییدیه ارزش گواهینامه صادر می شود که دارای ارزش مساوی با گواهینامه اصلی می باشد و واحدهای آموزش و پرورش آنرا به عنوان سند ارزیابی در نظام تحصیلات کاردانش منظور نمایند .
سوالات متداول واحد آموزشگاههای آزاد
به استناد تبصره ماده 111 قانون کار در راستای لزوم فراگیری فن و حرفه برای کلیه اقشار جامعه ، سازمان اجازه دارد از مشارکت بخش خصوصی در اجرای آموزش ها با توجه به امکانات وسیع مورد نیاز استفاده نماید .در این راستا کلیه افراد حقیقی و حقوقی می توانند با توجه به شرایط و ضوابط هر منطقه که توسط هیأت برنامه ریزی همان منطقه تعیین می شود با استفاده از امکانات خویش نسبت به تاسیس آموزشگاه های فنی و حرفه ای اقدام نموده و با استفاده از مربیان واجد شرایط به آموزش کار آموزان در حرفه های مختلف بپردازند. به این کارآموزان پس از اتمام دوره و انجام آزمون گواهینامه اعطا خواهد شد.
از آنجا که اعطای امتیاز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد در ارتباط مستقیم با نیاز روز منطقه و تعداد آموزشگاه های موجود در همان حرفه می باشد ، علاوه براعمال مقررات خاص و رعایت شیوه نامه مربوطه در خصوص اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه آزاد، جهت اعطای امتیاز در برخی حرفه ها نیز محدودیت خاص وجود دارد . لذا متقاضیان کسب امتیاز تاسیس آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد می بایست جهت کسب اطلاعات در این خصوص به اداره مؤسسات کارآموزی آزاد مستقر در اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مراجعه نمایند .