مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر گفت: حلقه مفقوده صنعت و اقتصاد منابع مالی یا فناوری و علم نیست، بلکه نیروی انسانی مناسب و ماهر است که بتواند دانش، فناوری و سرمایه را ترکیب کند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر، عبدالمجید دراهکی در نشست با رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان بوشهر ،اظهار داشت: مهار تفکر مدرکگرایی و مهارتآموزی حلقه گمشده و مقدمه ایجاد کسب و کار و مبارزه با بیکاری است و تحقق این مهم نیازمند همافزایی دستگاههای اجرایی با یکدیگر و ترویج فرهنگ مهارتآموزی است.
وی با اشاره به مهارت آموزی 450 دانشجو در نیمه نخست سال جاری در دانشگاه های استان بوشهر،افزود: جریانسازی در حوزه مهارت آموزی با اجماع شرکای اجتماعی مانند دانشگاه فنی و حرفه ای میتواند به ارتقای وزن اجتماعی مهارت در جامعه منجر شود.
دراهکی با بیان اینکه دانشگاه ها باید به یک شهر بیدار مهارت آموزی تبدیل شوند،اضافه کرد: با ایجاد مراکز مشاوره و هدایت شغلی و راه اندازی این مراکز در دانشگاه های استان، زمینه هدایت شغلی فارغ التحصیلان بر موضع مهارت فراهم شده است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای بوشهر با اشاره به برگزاری 33 حرفه مختلف برای مهارت آموزی دانشجویان در دانشگاه های استان،گفت: با برنامه ریزی صورت گرفته در سال جاری بیش از 50 حرفه مهارتی برای مهارت آموزی دانشجویان ارایه می شود.
دراهکی با اشاره به طرحهای مهارت آموزی کهاد و نخلستان در سازمان آموزش فنی و حرفه ای اظهار کرد: در طرح کهاد دانشجویان در کنار برنامه های آموزشی خود در دوره های مهارت افزایی متناسب با علایق و استعداد خود منطبق با نیاز بازار کار به مدت 540 ساعت شرکت می کنند و در انتهای دوره تحصیلی علاوه بر مدرک دانشگاهی، گواهینامه مهارت نیز برای آنها صادر می شود.
وی با بیان اینکه طرح نخلستان با همکاری پارک علم و فناوری برای مهارت آموزی فارغ التحصیلان دانشگاهی اجرا می شود،افزود: مهترین اهداف طرح کهاد ارتقای ظرفیت اشتغال پذیری دانشجویان از طریق اجرای دوره های آموزش فنی وحرفه ای دانش بنیان و مشاغل آینده، توسعه مهارت های کارآفرینی در دانشجویان از طریق تربیت کارآفرینان خلاق وهوشمند برای راهاندازی کسب وکارهای نوپا، کمک به تقویت آموزش های دانشگاهی در مسیر ایجاد و توسعه کسب وکارهای نوپا در بخش خصوصی داست.
دراهکی تصریح کرد: این اداره کل آمادگی اجرای طرح کهاد و اعطای مجوز مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی دانشجویان در دانشگاه های فنی و حرفه ای استان بوشهر و اجرای طرح نخلستان برای فارغ التحصیلان را دارا است.
آموزشهای دانشگاه فنی و حرفهای مبتنی بر اشتغالزایی و مهارت آموزی است
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای بوشهر گفت: آموزشها در این دانشگاه با تمرکز بر مهارتآموزی، اشتغالزایی و تامین نیروی انسانی بازار کار است.
احسان بهمیاری به همکاری خوب دانشگاه فنی و حرفه ای و آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر در جهت مهارت آموزی دانشجویان اشاره کرد و افزود: دانشگاههای فنی و حرفهای برای تحقق رویکرد مهارت آموزی و اشتغالزایی اقدامهای اساسی مهارت محوری را سرلوحه کار خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه ببش از ۶۰ درصد آموزشها در دانشگاههای فنی و حرفه ای به صورت عملی و در کارگاهها آموزش داده میشود، اضافه کرد: فارغ التحصیلان دانشگاههای فنی و حرفهای در زمینه اشتغال و بیکاری نسبت به دیگر فارغالتحصیلان کمترین مشکل را دارند و رمز موفقیت این افراد نیز مهارت آموزی در حین تحصیل است که این مهم با همکاری آموزش فنی و حرفه ای در استان بوشهر توسعه خواهد یافت.
بهمیاری با اشاره به اینکه دانشگاه فني و حرفهاي به عنوان دانشگاه تقاضا محور، ضمن برقراري ارتباط با صنعت، نيروهاي متخصص را براي بازار كار، تربيت ميكند،گفت: در جهت ارتقاء دانش مهارتی دانشجویان و برگزاری مستمر دوره های مهارتی متناسب با رشته های آموزی در دانشگاه فنی و حرفه ای با همکاری آموزش فنی و حرفه ای مراکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی در دانشگاههای استان راه اندازی خواهد شد.