مدیرکل سیاسی،انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری بوشهر گفت: معلولین به واسطه نداشتن مهارتهای حرفهای، بیشتر در معرض آسیب هستند و آموزشهای فنی و حرفه ای کلید توانمندسازی و توانبخشی شغلی و حرفهای معلولین است.
به گزارش روابط عمومي اداره كل آموزش فني و حرفه اي استان بوشهر، جواد لقمان زاده در اولين جلسه طرح توانمندسازي معلولين استان بوشهر یکی از راهکارهای رفع معضل بیکاری را آموزش مهارتهای فنی و حرفهای به جامعه هدف بهزستي دانست و اظهار داشت: توجه به این آموزش ها نقش مهمی در کارآفرینی و خود اشتغالی معلولين دارد.
وي با بیان اینکه عدم حمایت از جوانان مستعد و معلول جامعه هدف را با مشکلات جدی در آینده روبرو میکند، افزود: فعالیت جوانان مستعد و توانمند تحت پوشش بهزيستي زمینه رشد و توسعه آنها را فراهم کرده و همگان باید در راستای شناسایی و فراهم کردن زمینه برای فعالیت آنها اقدام کنند.
لقمان زاده با بیان اینکه باید توانایی و استعداد ذاتی معلولان را باور کنیم، اظهار کرد: اگر توانمندیهای این افراد به خوبی دیده و تقویت شود، بسیاری از مشکلات آنان در زمینه اشتغال و کارآفرینی حل می شود.
مدير كل سياسي،انتخابات و تقسيمات كشوري استانداري بوشهر با تاکید بر ضرورت توانمندسازی معلولین، اضافه كرد: می بایست با افزایش توانمندی های جامعه معلولین و ظهور و بروز استعدادهای آنها، این قشر از جامعه را به جامعه ای مولد برای حل مشکلات کشور و اداره زندگی خودشان تبدیل کرد.
مدير كل آموزش فني و حرفه اي استان بوشهر نيز با تاکید به نقش سازمان آموزش فنی و حرفهای در ارائه آموزشهای مهارتی، افزود: آموزشهای فنی و حرفهای کلید توانمندسازی و توانبخشی شغلی و حرفهای معلولین است.
عبدالمجيد دراهكي از مهارت آموزي 2 هزار و 335 نفر از افراد در معرض آسيب هاي اجتماعي در سال جاري در استان بوشهر خبر داد و افزود: معلولین به واسطه نداشتن مهارتهای حرفهای، مددجویی و عدم تامین منابع مالی برای امرار معاش و گذران زندگی خود و خانواده بیشتر از سایر افراد جامعه در معرض انواع آسیبهای فردی و اجتماعی قرار می گیرند، از این رو آموزش های فنی و حرفه ای به عنوان آموزشهایی که ابعاد کاربردی و مهارتی آنها نسبت به ابعاد نظری از اهمیت بیشتری برخوردار است یکی از پربازده ترین سرمایه گذاری های جوامع برای توسعه فردی و اجتماعی معلولان تلقی می شود.
وي با اشاره به امکانات و تجهيزات آموزشي فني و حرفه اي استان بوشهر،اضافه كرد: مجموعه فنی و حرفه ای استان آماده بررسی نیازهای آموزشی جامعه هدف معلولين اعلام شده از بهزیستی، به منظور امکان سنجی، برنامه ریزی آموزشی، اولویت بندی و اجرای دوره های آموزشی همراه با ارائه گواهی معتبر آموزشی برای مددجویان بهزیستی است تا گام های موثری در زمینه آماده سازی شغلی و آموزش مهارتهای فنی و حرفه ای جهت این قشر شریف برداشته شود.
مدير كل بهزيستي استان بوشهر نيز با اشاره به تنوع جامعه هدف بهزیستی، گفت: معلولان جسمی حرکتی، زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست، کودکان خیابانی، آسیب دیدگان اجتماعی و معتادان در حال بهبودی از جمله جامعه هدف بهزیستی است که نیازمند آموزش های خاص هستند.
عليرضا حاجيوني افزود: در راستای اجرایی سازی ماده ۱۴ قانون حمایت ازحقوق معلولین و با عنایت به ابلاغ " نظام نامه آموزشهای مهارتی افراد دارای معلولیت ، تلاش میکنیم تا در اسرع وقت نسبت به عملیاتی نمودن نظامنامه فوق با همكاري مجموعه آموزش فني و حرفه اي در سطح استان بوشهر گام های مؤثری برداریم.
وي با بيان اينكه بايد به معلولان اهميت داده شود و خانواده هاي آنها در جهت اهميت دادن به آنها توجيه شوند و آموزش هاي لازم را ببينند،تاكيد كرد: فراهم كردن شرایط مناسب برای مهارت آموزی معلولان از رویكردهای مهم مجموعه بهزيستي است كه در دستگاه هاي زير مجموعه وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی به صورت جدی دنبال می شود.